Herkent u het? Het is winter, erg koud en u wilt eens een wandeling maken. Naast uw normale schoenen heeft u laarzen, maar deze zijn niet warm genoeg. Daarnaast heeft het al gesneeuwd, dus uw normale schoenen zijn ook geen optie. Snowboots, of moonboots, zijn dé oplossing voor in de winter! Erg warm, waterdicht en universeel.

Geschiedenis

Snowboots, ook bekend als moonboots, zijn erg fijn voor in de winter. Net zoals met normale schoenen zijn snowboots in alle soorten en maten te koop. Ze zijn in 1970 bedacht door een Italiaan, en sinds 1980 is de snowboot over de hele wereld te verkrijgen. Het bedrijf van de Italiaan is de enige die de schoenen moonboots mag noemen, dus over het algemeen spreken we over snowboots.

Uiterlijk

Snowboots kunt u in verschillende maten kopen. Snowboots hebben niet een echte linker of rechterschoen, in principe zijn ze identiek aan elkaar. Vroeger was het niet echt belangrijk om de snowboots mee te laten doen met de laatste mode, maar tegenwoordig wordt dat steeds belangrijker. Daarom zijn snowboots in bijna elke soort en kleur te vinden.

Wees dus niet bang om met aftandse snowboots naar huis terug te keren, ze zullen bijna altijd goed staan.

Prijs

De prijzen van snowboots kunnen verschillen. Bij de echte prijsvechter zijn de kwalitatief mindere snowboots te koop, bij een gerenommeerde winkel(keten) zijn meestal de betere snowboots te koop. De allerbeste snowboots kun je halen bij bedrijven die specifiek alleen snow of moonboots produceren. Hier moet je echter wel iets meer voor betalen.

Kooptips

Wanneer u snowboots gaat kopen, is het belangrijk dat de schoen / laars perfect zit. Ook moet er een dikke zool in zitten, zodat eventuele regen niet naar binnen kan komen en dat u geen koude voeten krijgt. Probeer de snowboot ook eens met dikke sokken aan, dit kan in de winter namelijk vaak voorkomen. Daarnaast moet de snowboot van binnen warm aanvoelen. Ook is het belangrijk dat de moonboot waterdicht is. Sommige prijsvechters laten hier nog wel eens wat steken vallen. Probeer van te voren in te schatten of de snowboot van duurzame materialen/stoffen is gemaakt, de schoenen moeten namelijk weer en wind trotseren.

Gebruik

Snowboots gebruikt u natuurlijk voornamelijk in de winter, maar ook in de herfst of lente zijn ze prima te dragen. In de zomer is het meestal net even te warm. Meestal is het gebruikelijk dat snowboots ongeveer 2 jaar meegaan (als u ze in de winter en af en toe in de lente of herfst draagt).