Hanwag is een zuid-duits schoenen bedrijf dat vooral bekend is op zijn op traditionele leest geschoeide wanden- en bergschoenen. Hanwag heeft echter ook een collectie winterlaarzen.

Een van hun toppers is de bekroonde Hjort EH, deze schoen is elektrisch verwarmd en beschikt over de innovatieve ice grip zool.

Foto hanwag.nl

Hjort EH Foto hanwag.nl

Het rubber van de ice-grip zool is voorzien van een laagje glas, dit soort voor een enorm verbeterde grip op ijzige oppervlakken. Het zijn geen spikes, uitglijden kan nog steeds, maar net als bij winterbanden is bij normaal gebruik de  kans op wegglijden hel veel kleiner.

Net als de Heather van Colombia zijn de Hanwag’s niet breed verkrijgbaar in Nederland, de berg- en wandelschoenen zijn te vinden bij buitensportzaken als bever.nl, in duitsland zal het aanbod ruimer zijn, wellicht eens rondkijken tijdens de wintersport? Hanwag levert online ook naar Nederland

Komt het ‘G-1000’ je bekend voor? Kan kloppen sinds enkele jaren maakt Hanwag deel uit van het consortium waar ook Fjällräven deel van uitmaakt.

Uit de Urban winter collectie van hanwag. Foto beeldbank hanwag.de

Uit de Urban winter collectie van hanwag. Foto beeldbank hanwag.de

Hanwag Lhamo GTX

Nog een mooie laars om je voeten lekker warm en droog te houden. Warme winterlaarzen voor heren gemaakt van duurzaam yakleer. Voorzien van goretex voering. Stevige zolen met goed profile voor houvast in sneeuw en ijs.

Lhamo-GTX-hanwag