In de Verenigde Staten, ook wel eenvoudig Amerika genoemd, zijn heel veel producten goedkoper. Deels komt dat doordat in Amerika de BTW (Sales tax) veel lager is. Maar voor een nog groter deel is het prijspolitiek van de fabrikanten, de grotere concurrentie, de grotere markt en de veel lagere kosten van arbeid.

Neem bijvoorbeeld de klassieke Bailey Button voor dames ( model 5803 ). Deze kost op de Nederlandse site ( afgerond) 200 euro, verzending is gratis. Bekijk je dezelfde schoen op uggaustralia.com zie je een prijs van 165 dollar dat zijn kleine 135 euro.  Die prijs is, zoals in Amerika gebruikelijk, zonder BTW.

Bailey-Button-voor-dames

Probeer je deze schoen echter te bestellen loop je vast, je kunt ze niet in Nederland laten bezorgen. Om te vergelijken pakken we een ander Europees land, Malta kan bijvoorbeeld. Je betaald dan 11 dollar aan sales tax en 50 dollar verzend kosten kom je uit op 225 dollar oftewel 185 euro. Dat is nog steeds minder dan de 200 euro die je in Nederland betaald. Zit wel nog een kleine valkuil. Bij invoer betaal je nog eens 18% btw  ( we waren op Malta, voor Nederland zou dat 21% zijn) en dan kom je uit om 215 euro. Plus inklaringskosten van de vervoerder.

En dan zit je nog met het retourzenden als de schoenen toch niet goed passen.

Is het voordelig om uggs in Amerika te bestellen?

We hebben hier Malta als voorbeeld genomen om een prijsvergelijking te maken, eigenlijk moeten inwoners van Malta op de .eu website bestellen en daar zien we dezelfde prijzen als voor Nederland.

Al met al zijn er maar heel weinig webshops die uggs naar Nederland verzenden vanuit Amerika. Mocht je er toch eentje vinden dan is het toch niet aantrekkelijk door de opstapeling van kosten.

Als je toch al in Amerika bent, dan kan het dus wel lonen op zoek te gaan naar je uggs. Geldt trouwens voor heel veel kleding.

Pas op voor nep-uggs

Pas op voor aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, bijvoorbeeld op Marktplaatsen als alibaba.com . De kans dat je voor geen geld echte uggs krijgt is niet zo heel groot.