Op de  sportvakbeurs ISPO verkoos de scandinavian outdoor group  de winterlaars biom hike van ecco tot beste outdoor product voor de herfst/winter 2016. Het won de Scandinavian outdoor award in de rubriek kids.

De biom hike is al langer op de markt, het gaat dus om het model dat in de herfst van 2016 op de markt komt. Het is een warme schoen voor winterse omstandigheden, waterdicht dankzij een gore-tex membraam. En terwijl het de term ‘hike’ draagt is deze schoen geschikt als alround winterlaars voor alle winterse activiteiten.

Of deze winterschoen ook rechtstreeks op de Nederlandse markt komt is nog niet duidelijk. Officieel heeft Ecco op dit moment eigenlijk helemaal geen kinderschoenen in de Nederlandse winkels liggen, al is er online wel van alles te vinden, al was het maar via hun eigen webshop. 

In de herfst komt Ecco wel met een aantal schoenen voor kinderen naar Nederland, het gaat om de waterdichte, wederom gore-tex, sneakers ginnie (meisjes) en  gyspen (jongens). Daarnaast komt er ook de Ecco Urban Snowboarder. In de Urban serie zijn er nu bijvoorbeeld al sandalen te krijgen.